lördag 14 augusti 2010

Bröllopsdagen

Hade en fantastisk 5-årig bröllopsdag igår, arrangerat i hemlighet av min älskade make. Han hämtade mig strax innan lunch med en gigantisk röd ros och med ett kort där det stod att det skulle bli en dag i fem delar. Han påtalade att jag skulle vara beredd att promenera utomhus så jag tog med mig både ett par ballerinas och ett par klackskor (misstänkte middag på kvällen).
Första anhalten var Grand Hotell i Mölle där vi, med fantastisk utsikt, åt lika fantastiska musslor. Sedan blev det kaffe i Mölles hamn. Nästa stopp var på ett litet sött krukmakeri i Mölle där han bad mig att, tillsammans med honom, välja ut ett föremål som vi skulle gravera. Valde en väldigt fin salladsskål. Den blir klar om 4-6 veckor - ska bli kul att se hur den blir!
Hoppade sedan in i bilen igen för att köra vidare till Nimis strax utanför Mölle. När vi gick stigen fram möttes vi enbart av människor med ordentliga vandringsskor och fritidskläder. Kände oss liiiiite fel med våra kläder (vit skjorta och svara skinnskor på maken, blus och ballerinas på mig). Vägen till Nimis var väldigt brant, klippig och rätt besvärlig att ta sig fram på. Hade nog varit bättre med andra skor. Men sååå fantastiskt Nimis är! Trodde inte alls att det skulle vara så stort och häftigt! Det blev ett ganska kort besök för det var dags att köra vidare, den här gången till Malmö. Åkte till den juvelerare där vi köpte våra förlovningsringar för att gravera vigselring (och makens förlovningsring). Vi hann nämligen aldrig med graveringen innan vi gifte oss och sedan blev det liksom aldrig av, men nu är de äntligen inlämnade. Kändes helt rätt att lämna in dem på den 5-åriga bröllopsdagen, även om juveleraren såg lite förvånad ut när vi berättade vilket datum som där skulle stå :-D.
Sedan var det återigen dags att sätta sig i bilen för dagens slutmål: Bloom in the Park. Såååå fantastisk mat! Har nu checkat av både Multe och glass gjord på ängssyra. Dessutom var det mycket matkemi med kolsyreis och lek med smakeffekter och konsistenser. Vad sägs tex om en bubbla med chokladsås med äppelkompott på en sked? Låter kanske inte lika coolt som det var, när man stoppade allt i munnen och kände hur bubblan sprack och blandade sig med kompotten. Det fanns ingen meny och ingen kom för att berätta vad det var på tallriken. Rätt häftigt att inte veta vad man stoppar i munnen (för det gick i många fall inte att gissa med utseendet). Så restaurangen är en varm rekommendation.
Nu är det dags att packa ihop för att åka iväg till tävlingsloppet. Är rätt nervös...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar